top of page

Harrastus- ja ryhmätoimintaSuuressa osassa harrastus- ja ryhmätoimintaa on jo nyt toteutettu viranomaisten suosituksia tiukempia terveysturvallisuustoimia. Kaupungit eivät luokittele harrastuksia korkean ja matalan riskin lajeiksi. Kaupungit kuitenkin edellyttävät jatkossa jokaiselta toimijalta vielä suunnitelmallisempia muutoksia, jotka parantavat terveysturvallisuutta edelleen. Olympiakomitean ja lajiliittojen aikuisten harrastustoiminnan suositukset

Helsingin kaupungin liikuntatilojen koronaohjeet ovat linjassa myös Olympiakomitean ohjeiden kanssa. Tarvitsemme jokaisen apua, jotta ehkäisemme koronaviruksen leviämisen. Toteuttamalla seuraavia Olympiakomitean ohjeita, toimimme turvallisesti sisäliikuntatiloissa:

  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.

  • Kaikki 15 vuotta täyttäneet käyttävät kasvomaskia ennen ja jälkeen liikuntaharrastustoiminnan. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.

  • Harjoituksissa kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: urheilijat, valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat. Näin rajoitetaan henkilökontaktien määrää.

  • Valmentajat ja toimihenkilöt käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista myös harrastustoiminnan aikana.

  • Välttämättömät vanhempien käynnit lasten harjoituksissa tapahtuvat kasvomaskia käyttäen.

  • Kun edellinen ryhmä on lopettanut harjoituksen ja siirtynyt pois harjoitustilasta, voi seuraava ryhmä mennä harjoitustilaan. Oman harjoituksen alkamista ei mennä odottamaan harjoitustilaan.

  • Puku- ja pesuhuonetilat suositellaan suljettavaksi tai käyttöä rajoitettavan.

  • Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.

  • Lähikontaktit minimoidaan harrastusryhmän toimintaa mukauttamalla tai ryhmien kokoa pienentämällä. Tämä on tärkeätä erityisesti korkean tartuntariskin lajeissa. Lisätietoja Olympiakomitean sivuilta: https://www.olympiakomitea.fi/2020/10/23/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Recent Posts

See All

Kiinnostaako nyrkkeilyvalmennus?

Kiinnostaako nyrkkeilyn ohjaaminen ja/ tai kilpanyrkkeilijöiden valmentaminen? Viipurin nyrkkeilijöillä toimii Ruskeasuon urheiluhallin salilla eri tasoisia ryhmiä - kuntonyrkkeilyä, kilpanyrkkeilyä n

bottom of page